Kitsch of Kassa met tas van Madonna en EK’88 finale voetbal!

Kitsch of Kassa met tas van Madonna en EK’88 finale voetbal!

Geschreven door Pieter Jongsma

In het gloednieuwe programma Kitsch of Kassa maken kandidaten kans op 50.000 euro door de juiste waarde in te schatten van de meest uiteenlopende voorwerpen tussen de 50 en 50.00 euro.

Ook de kijkers kunnen vanaf nu mee raden naar de waarde van de bijzondere objecten die de revue passeren. Kitsch of Kassa is vanaf 25 maart om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Bijzondere objecten
Een tas die speciaal gemaakt is voor Madonna, een poepton uit de 19e eeuw, een speciale postzegel, een broche van de maîtresse van Prins Bernhard, een exclusieve Nintendo en dé voetbal waarmee Nederland het EK in 1988 won. Dit is een kleine greep uit de objecten waarmee kandidaten spelen in Kitsch of Kassa, waarvan de waarde varieert tussen de 50 en 50.000 euro. Sommige van deze objecten worden met strenge beveiliging vanuit verschillende musea naar de studio gebracht. Jochem van Gelder “De veelzijdigheid aan objecten maakt het heel spannend. Want wat is meer waard: een pistool uit de zestiende eeuw of een designertas van Madonna? Niet alleen de kandidaten maken kans op prijzen, ook de kijkers kunnen voor elke aflevering meespelen. Via de online game kunnen kijkers de waarde schatten en krijgen ze steeds hints van mij en onze bevlogen deskundige Laurien Hessels.” Het object van deze week is de tas van Madonna. Meespelen kan via www.sbs6.nl/speelmee.

Deskundige: Laurien Hessels
Een belangrijke rol in het programma is weggelegd voor deskundige Laurien Hessels. Laurien is woonachtig in Chicago en is spreekster en gerenommeerd veilingmeester. Zij leidt veilingen over de hele wereld en was na haar studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden onder andere veilingmeester bij het grote veilinghuis Christie’s. Laurien is een frisse verschijning en beschrijft alle objecten die in Kitsch of Kassa voorbij komen met enthousiasme en bevlogenheid.

Kitsch of Kassa, Vanaf 25 maart elke woensdag om 21.30 uur bij SBS6

Bekijk Kitsch op Kassa op TVblik.nl/kitsch-of-kassa