RTL Nederland-CEO Bert Habets blij met jaarcijfers 2014

RTL Nederland-CEO Bert Habets blij met jaarcijfers 2014

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Bert Habets, CEO RTL Nederland, is blij met de jaarcijfers van 2014. “Terugkijkend op 2014 ben ik trots. In de eerste plaats omdat we vorig jaar 25 jaar deel uitmaakten van het medialandschap in Nederland. Ten tweede omdat we ons succes wederom hebben bestendigd”, aldus Habets.

Hij vervolgd: “Ondanks de goede prestaties van het Nederlands elftal tijdens het WK en de Olympische Spelen hebben onze tv-zenders opnieuw sterk gepresteerd. Onze digitale activiteiten lieten een sterke groei zien en dat heeft geresulteerd in een toename van de online display en video inkomsten.”

De omzet van RTL komt in 2014 uit op 457 miljoen euro, in 2013 was dat een omzet van 448 miljoen euro, een stijging van 2 procent. De wint voor RTL in 2014 bestaat, net als in 2013, uit 103 miljoen euro.

“We hebben met succes een kentering teweeg gebracht in onze live entertainment activiteiten en gekapitaliseerd op onze doorlopende investeringen in film. Daarnaast hebben we onze VOD-activiteiten uitgebouwd met de lancering van Videoland.com en ons Ventures portfolio versterkt. Dit alles is het resultaat van teamwork, ondernemerschap en flexibiliteit.”

Bekijk de tv-programma's met Bert Habets op TVblik.nl/dossier/bert-habets