Ruben Nicolai presenteert de avond van de filmmuziek

Ruben Nicolai presenteert de avond van de filmmuziek

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Van de minimalistische muziek van American Beauty tot de opgebouwde spanning van Game of Thrones en van de weelderige vioolklanken van La Grande Bellezza tot het bombast van The Dark Knight.

In het muziekspektakel De Avond Van De Filmmuziek speelt het Metropole Orkest uitsluitend voor orkest geschreven soundtracks van films. De concerten vinden plaats op donderdag 12 en vrijdag 13 maart in Het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.

De avonden worden gepresenteerd door Ruben Nicolai, versterkt met prominente gasten als Hanna Verboom en Tim Oliehoek.

Het Metropole orkest staat onder leiding van de Amerikaanse dirigent Charles Floyd, de man die ook het eerste inauguratiebal van president Obama dirigeerde. Floyd: "Goede filmmuziek is zo uitdagend, verleidelijk en emotioneel geladen dat het zeker zijn plek verdient in Het Koninklijk Concertgebouw. Ik verheug me er enorm op om zoveel jonge mensen in de mooiste concertzaal ter wereld te mogen verwelkomen.’’

Tijdens De Avond Van De Filmmuziek is werk te horen van de Italiaanse meester Ennio Morricone (Cinema Paradiso en The Untouchables), muziek van de Nederlandse succesfilm De Nieuwe Wildernis en brengt soliste Lisa Jacobs de soundtrack van de film Süskind. Mobiele telefoons blijven tijdens het concert aan; er mag getwitterd worden via #avdf. Na afloop transformeert Het Koninklijk Concertgebouw tot het grootste en mooiste café van Amsterdam, waar uitgebreid kan worden geborreld en nagepraat.

De Avond Van De Filmmuziek is op vrijdag 27 maart rond middernacht te zien bij BNN op NPO 1.