Film Michiel De Ruyter behaalt platina

Film Michiel De Ruyter behaalt platina

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De film Michiel de Ruyter van regisseur Roel Rijné draait sinds 29 januari en heeft al meer dan 400.000 bezoekers getrokken. De prijs werd 23 februari uitgereikt aan Bernard Tulp (de producent) en aan een paar hoofdrolspelers.

De film gaat over een van de bekendste zeeheld van Nederland die tijdens de 80-jarige oorlog een zeeslag won. Hij won van de vloot van Groot-Brittanie. Een slag die we eigenlijk niet konden winnen maar door de geweldige tactiek van de Ruyter wonnen we toch. Vanaf toen was hij een echte Nederlandse held.

De film was toch succesvol ondanks alle kritiek die de film had. Het probleem was dat Michiel de Ruyter voor slavenhandel zou staan en slavenhandel mocht niet vereerd worden in een film.

Michiel de Ruyter word gespeeld door Frank Lammers, de slimme Raadspensionaris (hoogste functie van die tijd) wordt vertolkt door Barry Atsma. Egbert-jan speelt Willem III. Andere rollen worden vertolkt door Sanne Langelaar, Lieke van Lexmond en Lukas Dijkema.

De film is nog te zien in 120 bioscopen met twee versies. Eén voor publiek vanaf 12 jaar en één voor publiek van 16 jaar.

Bekijk Michiel de Ruyter terug in RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night