Europa League trapt KO-fase af met Feyenoord, Ajax en PSV

Europa League trapt KO-fase af met Feyenoord, Ajax en PSV

Geschreven door Pieter Jongsma

Op donderdag 19 februari is de winterstop van de Europa League officieel voorbij. De groepsfase is in december afgesloten en nu barst de KO-fase los. Bij de laatste 32 clubs zijn er drie van eigen bodem: Feyenoord, Ajax en PSV. RTL 7 zendt alle wedstrijden uit.

De eerste wedstrijd van de Europa League-avond wordt in het 72.000 zitplaatsen tellende Stadio Olimpico in Rome gespeeld. Hier treedt Feyenoord aan tegen AS Roma, de club van de Nederlandse international Kevin Strootman en Francesco Totti, het clubicoon die in zijn 22 jarige profcarrière uitsluitend voor AS Roma (en de Italiaanse nationale ploeg) uitkwam.
Leo Driessen verzorgt het commentaar bij deze live uitgezonden wedstrijd.

Aansluitend, om 21.00 uur, volgt Ajax – Legia Warschau, eveneens live. Het team van coach Frank de Boer ontvangt de Poolse landskampioen van 2014 thuis in de Amsterdam ArenA. Bij deze wedstrijd is Sierd de Vos de commentator.

Hierna is er een zeer ruime samenvatting van PSV – Zenit St. Petersburg, gevolgd door de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden (onder meer met Liverpool, Inter, Sevilla, Anderlecht, Celtic, Tottenham Hotspur, Club Brugge en Everton).

Wilfred Genee presenteert de uitzending en Johan Derksen en Wim Kieft schuiven bij hem aan voor de wedstrijdanalyse.

RTL 7, donderdag 19 februari
18.00 uur Voorbeschouwing
19.00 uur AS Roma – Feyenoord LIVE
21.00 uur Ajax – Legia Warschau LIVE
23.15 uur PSV – Zenit St. Petersburg
23.40 uur Samenvattingen overige wedstrijde