RTL Lounge dé ultieme vrouwenzender

RTL Lounge dé ultieme vrouwenzender

Geschreven door Pieter Jongsma

De digitale zender RTL Lounge is de meest ultieme vrouwenzender van Nederland. Dit blijkt uit het jaarrapport van Stichting KijkOnderzoek (SKO) over 2014. Maar liefst 80 procent van de RTL Lounge kijkers valt in de categorie ‘Vrouw 6+’.

Dit percentage ligt hoger dan bij vrouwenzenders TLC (78.6%), RTL8 (64,2%) en Net5 (63,5%). De cijfers van RTL Lounge zijn over de gehele dag berekend van maart t/m december 2014, aangezien het themakanaal per 17 februari 2014 is opgenomen in de full audit meting.

RTL Lounge slaagt er duidelijk in ruimschoots de beoogde doelgroep te bereiken. De zender heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een sterk merk dat vrouwen waarderen en weten te vinden. De combinatie van dramaseries zoals ‘Drop Dead Diva’ en ‘Hollyoaks’ én lifestyleprogramma’s zoals ‘All on the Line’ en ‘The Little Paris Kitchen’ vormt de ideale programmering voor een vrouwenzender. Daarnaast zijn de previews van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ en ‘The Bold and the Beautiful’ al jaren succesvol op het themakanaal.

Ook in 2015 zet de digitale zender deze lijn voort. Zo is de populaire Australische dramaserie ‘Wonderland’ recent begonnen en zal RTL Lounge zich weer richten op thema’s die de vrouw aanspreekt, met komende week de aanwezigheid op de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam en halverwege februari Valentijnsdag.

Bekijk Goede Tijden, Slechte Tijden op TVblik.nl/goede-tijden-slechte-tijden