Remko van Westerloo weg bij SBS

Remko van Westerloo weg bij SBS

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Remko van Westerloo vertrekt na drie jaar als Directeur Televisie bij SBS Broadcasting. Vanaf februari is Peter Lubbers de nieuwe Directeur Televisie van SBS Broadcasting. Lubbers zal vanaf februari verantwoordelijk zijn voor de programma’s van de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Peter Lubbers is afkomstig van productiebedrijf Zodiak Media waar hij algemeen directeur was.

Daarvoor was hij lange tijd werkzaam binnen het programmamanagement van RTL, waar hij als programmadirecteur verantwoordelijk was voor RTL7. Daarna trad Peter Lubbers aan als directeur media bij de AVRO.

“Voor mij is deze nieuwe functie een droombaan. Ik vind het geweldig om verantwoordelijk te zijn voor een zendergroep die zo veel verschillende Nederlanders weet te bereiken. Ik zie er dan ook naar uit om verder te bouwen aan het fundament dat reeds is gelegd bij SBS”, laat Lubbers weten. CEO Peter de Mönnink laat weten: “Met de komst van Peter verwachten we de volgende stap te zetten in de opgaande lijn van ons bedrijf", aldus De Mönnink.

Peter de Mönnink zegt over Van Westerloo: “Remko heeft zich de afgelopen jaren in buitengewoon competitieve omstandigheden enorm ingezet en heeft een sterk team om zich heen verzameld om de Programma afdeling van SBS Broadcasting naar het volgende niveau te brengen.” Hij vervolgd: “Ik betreur zijn vertrek, maar na zo’n periode is het goed om iemand anders, met een verse blik, deze zeer intensieve baan te laten bekleden. Ik wil Remko dan ook oprecht bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en ik wens hem succes met zijn volgende stap.”