SBS en Sanoma verkrijgen uitzendrechten UEFA Champions League

SBS en Sanoma verkrijgen uitzendrechten UEFA Champions League

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS Broadcasting en Sanoma bevestigen dat zij de uitzendrechten van de UEFA Champions League 2015-2018 hebben verkregen. Van alle gegadigden heeft de UEFA gekozen voor de ambitie van SBS/Sanoma voor de UEFA Champions League rechten.

Voor het eerst in Nederland heeft een commerciële zendergroep de rechten van de UEFA Champions League binnen gehaald, tevens heeft SBS/Sanoma de online rechten bemachtigd. De wedstrijden worden vanaf augustus 2015 op een van de SBS-zenders uitgezonden. NU.nl neemt de online rechten voor haar rekening.

Luc Peters, COO SBS Broadcasting: “We zijn bijzonder trots dat we zowel de uitzendrechten voor het open net als ook de digitale rechten voor de UEFA Champions League hebben verkregen. Als geen ander is SBS/Sanoma in staat om dit prestigieuze internationale clubvoetbaltoernooi op televisie en online aan voetballiefhebbers te presenteren. Dit past perfect bij de ambities van SBS/Sanoma als grootste mediabedrijf van Nederland.”

CEO SBS/Sanoma Peter de Mönnink: “In Nederland heeft de UEFA -als tweede land in de wereld- besloten een digitaal clip pakket te verkopen los van de andere beschikbare rechten. Met de diverse platforms van Sanoma zoals Nu.nl en Nusport.nl betekent dit voor de voetballiefhebber dat naast de wedstrijden op TV ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn en de mooiste goals en hoogtepunten eenvoudig ‘on demand’ terug te kijken zijn."

Vanaf augustus 2015 wordt de UEFA Champions League, evenals alle samenvattingen op de speeldagen op dinsdag en woensdag, uitgezonden op een van de zenders van SBS Broadcasting. Elk seizoen vangt aan met de UEFA Super Cup, het duel tussen de winnaar van het afgelopen seizoen van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. Op de diverse platforms van Sanoma, zoals nu.nl en nusport.nl, zullen verder hoogtepunten, clips, goals, standen en statistieken in een aparte omgeving te zien zijn.

Bekijk de UEFA Champions League op TVblik.nl/nos-uefa-champions-league