Vierde zender SBS Broadcasting vanaf 1 januari te zien

Vierde zender SBS Broadcasting vanaf 1 januari te zien

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS Broadcasting breidt haar zendergroep in het nieuwe jaar uit met een vierde kanaal. Naast SBS6, Veronica en Net5 zal SBS9 vanaf januari op de Nederlandse televisie te zien zijn.

SBS9 wordt een zender met heel veel films en series uit binnen- en buitenland. De programmering kent elke avond een ander thema en biedt dagelijks om 20.30 uur een film.

Programmering
De avonden van de week zijn bij SBS9 thematisch opgebouwd. Variatie op maandag, Komedie op dinsdag, Actie op woensdag, Drama op donderdag, Familie op vrijdag, Spanning op zaterdag en Romantiek op zondag. Met als belangrijke vaste waarde elke avond een film om half 9 bij SBS9. Zo is er duidelijkheid voor de kijker en een aanvullende bereikspropositie voor de adverteerder.

1 januari
Op de eerste dag van 2015 begint SBS9 om 12.00 uur met het uitzenden van een filmmarathon. Titels als Seabiscuit, Flash of Genius, Hamlet 2, Fast Track en Runaway Bride luiden het nieuwe jaar in. Diezelfde avond wordt het filmslot afgetrapt met de tv-première van de met een Oscar-genomineerde titel Hereafter, met Matt Damon in de hoofdrol en geregisseerd door Clint Eastwood.

Naast de beste films -door deals met grote Amerikaanse partijen als Disney, Warner en Universal- zijn de beste series te verwachten bij SBS9: nieuwe series als Blue Bloods, nieuwe afleveringen van bestaande series als The Goodwife en de herhalingen van Nederlandse dramaseries als Danni Lowinski in dezelfde week van uitzending bij zusterzender SBS6.

Zendermanagement
Het zendermanagement van SBS9 bestaat uit het team van Veronica onder leiding van Directeur Televisie Remko van Westerloo. “De thema’s per avond zijn tot stand gekomen door naar de programmering van onze andere drie zenders te kijken en hierbij complementair te zijn. We bieden juist een alternatief voor de kijker. Met SBS9 hebben we een mooie aanvulling op ons huidige aanbod”, aldus Van Westerloo.

Dekking
Bij de lancering op 1 januari kent SBS9 een dekkingspercentage van ongeveer 60%. Bij UPC is SBS9 te vinden op kanaal 23, bij Ziggo op kanaal 28 en bij Kanaal Digitaal op nummer 13. De overige aanbieders volgen snel in de loop van het eerste kwartaal en vanaf dat moment zullen de kijkcijfers representatief zijn.