Televisie- en radiozenders zetten zich in voor Giro 555

Televisie- en radiozenders zetten zich in voor Giro 555

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Nederlandse televisie- en radiozenders zetten zich vandaag de hele dag in voor de inzamelingsactie van Giro 555 voor de ebola-ramp. De televisiezenders van de NPO, RTL en SBS zullen vandaag in verschillende programma’s aandacht besteden aan de laatste dag van de Nationale Actieweek voor de ebola-ramp.

NOS-presentator Rik van de Westelaken doet vandaag verslag voor de NPO.

Van de Westelaken zal de hele dag vanuit Beeld en Geluid in Hilversum verslag doen voor verschillende televisie- en radioprogramma’s van de NPO. NPO1 schakelt de hele dag met de presentator in speciale actiebulletins. Ook verschillende radiozenders van de NPO schakelen met het belpanel in Hilversum. NPO Radio 2 zendt de hele dag live uit vanuit Beeld en Geluid in Hilversum.

RTL4 besteed ook aandacht aan de inzamelingsactie van Giro 555 voor ebola. Nance Coolen doet de hele dag verslag in onder andere Koffietijd en RTL Late Night. Verschillende RTL4-programma’s zullen de hele dag schakelen met Coolen die net als Van de Westelaken verslag doet vanuit Beeld en Geluid. Ook The Voice of Holland zal vanavond aandacht besteden aan Giro 555.

In de vroege- en late editie van de SBS6-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws wordt ook aandacht besteed aan de actie. Mirella van Markus staat voor Hart van Nederland in Beeld en Geluid om verslag te doen. Voor Shownieuws staat Airen Mylene in Beeld en Geluid, zij zal bekende Nederlanders in het belpanel interviewen. In Beeld en Geluid zit het belpanel van Giro 555 met onder andere Nicolette van Dam, Claudia de Breij, Natasja Froger, Sander de Kramer, Froukje de Both, Ntjam Rosie, Jan Kooijman, Anita Witzier, Rob Geus, Elle van Rijn en Celine Huijsmans.

De eindstand van de actie van Giro 555 voor de ebola-ramp na de Nationale Actieweek wordt om 23:45 uur bekend gemaakt. De voorlopige eindstand is live te zien in RTL Late Night, Pauw en in de late editie van Hart van Nederland.