Britt Dekker heeft spijt van talkshow

Britt Dekker heeft spijt van talkshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Britt Dekker betreurt dat ze samen met Ymke Wieringa een eigen talkshow heeft gepresenteerd. "Ik heb die talkshow nooit willen doen. We wisten dat we het niet goed zouden kunnen doen", zegt de realityster en presentatrice over de show Britt en Ymke Stellen Vragen die ze in 2012 presenteerde.

De 22-jarige Dekker, die eerder al zei dat ze het geen leuke klus vond, wist dat de twee te weinig ervaring hadden om anderhalf uur te praten met gasten. "We waren niet goed. We waren geen Humberto Tan of Matthijs van Nieuwkerk." De show werd matig bekeken. De eerste aflevering wist destijds nog 465 duizend kijkers te trekken, maar dat aantal halveerde al snel.

Dekker kon naar eigen zeggen geen nee zeggen tegen het praatprogramma. "Het moest onder contract. We konden moeilijk zeggen: ja, doei", vervolgt de blondine vrijdag in Koffietijd. Toch is ze wel blij dat het RTL-programma op haar cv staat. "Ik kan later wel zeggen dat ik een talkshow heb gedaan."

Dekker en Wieringa, die elkaar leerden kennen in het programma Take Me Out, presenteren inmiddels niet meer samen. Doordat de twee allebei andere presentatieklussen hebben, Dekker bij SBS en Wieringa bij National Geographic, is het contact ook verwaterd. "We hebben geen ruzie of zo. Eerst belden we elkaar elke dag en nu spreken we elkaar nooit."

Britt presenteert momenteel samen met Jochem van Gelder de SBS6-show Het Beste Idee van Nederland. "Jochem is een soort coach, hij zit al zolang in het vak en ik leer zo veel van hem." Zo leerde Van Gelder haar met presentatieteksten om te gaan. "Hij is een boom waar je tegen aan kunt lenen. Ik ben het kleine olifantje en hij de grote. Hij neemt je mee op sleeptouw."

Door: Novum