Laatste seizoen The Newsroom op 10 november in premiere

Laatste seizoen The Newsroom op 10 november in premiere

Geschreven door Pieter Jongsma

Het laatste, derde seizoen van The Newsroom start op maandag 10 november, exclusief bij HBO. Jeff Daniels speelt de rol van zijn leven als nieuwslezer Will McAvoy. Samen met zijn belangrijkste redactieleden hebben ze een duidelijke maar ingewikkelde missie: koste wat het kost kwaliteitsnieuws brengen.

Geen eenvoudige klus gezien het kritische publiek, de commerciële doelstellingen van het overkoepelende netwerk en alle onderlinge relaties op de werkvloer. Naast Jeff Daniels zijn de belangrijkste rollen in de serie weggelegd voor Emily Mortimer, Sam Waterston, John Gallagher Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Dev Patel en Olivia Munn.

The Newsroom won sinds de eerste aflevering in 2012 verscheidene prijzen. Hoofdrolspeler Jeff Daniels nam in 2013 een Primetime Emmy Award in ontvangst in de categorie ‘beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie’. In 2012 (veelbelovende nieuwe serie) en 2013 (Jane Fonda als beste gastoptreden in een dramaserie) kon de serie rekenen op een Critics’ Choice TV Award. Jane Fonda won eerder dit jaar nog een Gracie Allen Award voor haar gastoptreden in de serie.

Nieuwe afleveringen van The Newsroom zijn vanaf 10 november elke maandag bij HBO beschikbaar. Met behulp van HBO On Demand en HBO GO - de online streamingdienst die sinds kort ook ondersteund wordt door Google’s Chromecast - kiest de kijker zelf een geschikt moment. De lineaire première is elke maandagavond om 20:30 uur op kanaal ‘HBO’ te zien. De allerlaatste, 25ste aflevering van The Newsroom is vanaf maandag 15 december in Nederland beschikbaar.