Celblok H vanaf 3 november terug bij SBS6

Celblok H vanaf 3 november terug bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het voormalige terreurbewind van Lex Holt verbleekt bij de onorthodoxe maatregelen die de nieuwe directrice Agnes Brinkhorst hanteert om de gevangenis weer op orde te krijgen.

Seizoen twee van Celblok H is vanaf maandagavond 3 november om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Een nieuwe tirannieke directrice
Drie maanden nadat Suus (Isa Hoes) Lex Holt heeft vermoord, komt ze vrij uit de isoleercel. Terwijl Suus gedrogeerd in de isolatie zat, neemt Freddy (Eva van de Wijdeven) de leiding over onder de gedetineerden. Totdat de nieuwe tirannieke directrice zich aan de gevangenispoort meldt. Agnes Brinkhorst (Barbara Pouwels) stelt alles in het werk om verandering te brengen in P.I. De Banckert en schuwt daarbij niets of niemand. Haar missie is een drugsvrije gevangenis met extreme maatregelen als middel. Alles is geoorloofd om de orde te herstellen.

Suus is aanvankelijk weinig onder de indruk van de nieuwe machtsverhoudingen. Ze heeft maar één doel: wraak nemen voor de moord op haar dochter. Hiervoor is ze bereid om over lijken te gaan. Isa Hoes: “Seizoen 1 was slechts een voorproefje van wat er dit seizoen komen gaat. Vanaf nu gaat het er pas echt hard aan toe in de vrouwengevangenis. Moord, ontsnappingen en een nieuw terreurbewind. Het wordt nu écht spannend”.

Cijfers
Ruim 1 miljoen kijkers volgden wekelijks de verwikkelingen van Suus en haar medegedetineerden tijdens het eerste seizoen. In de SBS doelgroep 20-54 was hiermee het gemiddelde marktaandeel 14,3%. Celblok H is gebaseerd op de Australische serie Wentworth, waar ook tweede seizoen een groot succes is. In Australië is dan ook een derde seizoen aangekondigd van deze spannende dramaserie.

Celblok H
Celblok H is vanaf maandag 3 november om 20.30 uur te zien bij SBS6