Geheugentrainer kost 800 euro per aflevering

Geheugentrainer kost 800 euro per aflevering

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het dagelijkse ochtendprogramma MAX Geheugentrainer kost 800 euro per aflevering. Dat zegt omroepvoorzitter en presentator Jan Slagter in VARAgids. De kosten zijn volgens Slagter zo laag omdat hij zelf presenteert. “Kijk, ik kreeg voor dat programma geen budget. Ik weet wat presentatoren in Hilversum verdienen, dus ik dacht: goedkoper als ik het zelf doe. En met schade en schande gaat dat steeds beter. Alle gekheid op een stokje, er kijken 200.000 mensen naar, inclusief herhaling.”

Slagter komt oude mensen op straat tegen die elke dag meedoen. “If you don’t use it, you loose it, zeg ik altijd maar. Dat programma kost geloof ik 800 euro per aflevering, dus waar hebben we het over?

Hij doet het dus niet om op het scherm te komen. “Het zou voor mij makkelijker zijn om het niet te doen, want ik moet er elke vrijdagmiddag zes opnemen. Vroeger deed ik er twaalf, maar dat doe ik niet meer. Ik doe het met liefde, maar een programma wat ik écht nooit zou laten vallen is MAX Maakt Mogelijk. Dáár ligt mijn hart.”

Inmiddels is Slagter zelf een BN’er geworden. “Op straat, in een restaurant, heb ik wel eens het gevoel dat honderd ogen naar me zitten te kijken. Dat is niet prettig. Als een oudere dame tegen me roept: ‘Hé Max, ik vind je programma’s hartstikke leuk!’, vind ik dat fantastisch.”

Maar als mensen met me op de foto willen, denk ik soms: nu even niet. Geen drama hoor, ik doe het gewoon en ik blijf altijd aardig.”

© Mediacourant