John de Mol wil tv-bedrijf Talpa verkopen

John de Mol wil tv-bedrijf Talpa verkopen

Geschreven door Daniël Schalk

John de Mol wil zijn tv-bedrijf Talpa, bekend van succesformules als The Voice of Holland en Utopia, verkopen. Er hebben zich al potentiële kopers gemeld, dat bevestigt Talpa-woordvoerder Thomas Nootermans vandaag naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

Een overname van het mediabedrijf van De Mol kan nog maanden op zich laten wachten. “We hebben geen haast. Wel hebben we Bank of America gevraagd of zij de belangstelling wil kanaliseren. We hoeven niet iedereen over de vloer.”, aldus de woordvoerder van Talpa.

De belangstelling uit het buitenland voor Talpa vind hij niet gek, “Er is al jaren sprake van een consolidatiegolf in de mediawereld. Dus dan wordt er gekeken naar potentieel succesvolle producenten.”

Bronnen zeggen tegen het Financieele Dagblad dat John de Mol zeker 600 miljoen euro wil binnenhalen met het verkopen van Talpa, maar er wordt gehoopt op minstens een miljard. Over de bedragen voor Talpa wil Nootermans  niks kwijt, “Die bedragen zijn veel te speculatief. Ik ga daar geen uitspraken over doen.” Hij wil ook niets kwijt over de rol van huidige Talpa-baas John de Mol bij een eventuele overname van het tv-bedrijf.