Nieuw seizoen KRO's Uit de Kast: Coming-out verhalen van jonge homo's en lesbiennes

Nieuw seizoen KRO's Uit de Kast: Coming-out verhalen van jonge homo's en lesbiennes

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf dinsdag 23 september 2014 gaat het vierde seizoen van KRO's Uit de Kast van start op NPO 3. Presentator Arie Boomsma volgt in het programma jonge homo's en lesbiennes bij hun coming-out.

Wat maakt het voor jonge homo's en lesbiennes zo moeilijk om uit de kast te komen? En hoe reageren hun familie en vrienden op het nieuws? In deze nieuwe reeks volgen we onder andere de coming-out van Bjorn (21 jaar), Saief (17 jaar) en Timo (18 jaar). 

KRO's Uit de Kast begint aan het vierde seizoen en nog steeds heeft het programma een belangrijke maatschappelijke functie. Leerlingen kijken er in de klas naar, politieke delegaties uit het buitenland (o.a. Polen) komen erover praten en de redactie krijgt regelmatig berichten van ouders en jongeren die dankzij het programma uit de kast te zijn gekomen.

Daarnaast werd het KRO-programma in 2012 genomineerd voor een internationale kids-Emmy award. Presentator Arie Boomsma: 'KRO's Uit de Kast laat de kracht van televisie zien om vooroordelen en stigma's weg te nemen door de verhalen te vertellen van dappere jongeren die de kijker uitnodigen bij dit unieke moment in hun leven aanwezig te zijn.'