Sleutelen aan een 77 Trans-Am en een Rolls-Royce Silver Spur

Sleutelen aan een 77 Trans-Am en een Rolls-Royce Silver Spur

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Autohandelaar Richard Rowling en technicus Aaron Kaufmann zijn terug met een nieuw seizoen van 'Fast N' Loud' waarin ze oude klassieke auto's opknappen om met winst door te verkopen.

Ze beginnen meteen met een spannende klus als ze voor bevriende autodealer een 77 Pontiac Firebird Trans Am mogen opknappen voor een racewedstrijd in New Orleans.

De auto werd bekend door zijn rol in de film 'Smokey And The Bandit' uit 1977 en dat brengt Richard op het idee om een handtekening te regelen van Bandit-acteur Burt Reynolds voor op het dashboardkastje. Als het hem lukt om deze te bemachtigen, ontvangt hij 25.000 dollar extra van zijn klant. Maar het lijkt makkelijker om die handtekening te krijgen dan om de auto op te knappen, want al gauw blijkt dat de motor ernstige gebreken heeft. Lukt het hen om de auto klaar te krijgen voor de race over zes dagen? Fast N' Loud is vanaf zaterdag 13 september tot en met 27 december om 22:00 uur te zien op Discovery Channel.

De fanatieke autohandelaren zijn soms iets te enthousiast in hun ideeën en aankopen. Dat blijkt als Richard 'per ongeluk' 92.000 dollar uitgeeft op een veiling aan vijf verschillende auto's. Boekhouder Daphne is not amused en eist dat hij alle vijf de auto's binnen een week weer doorverkoopt.

Zijn grootste uitdaging is de 1981 Rolls-Royce Silver Spur, volgens Aaron een van de merkwaardigst gebouwde auto's waar hij ooit aan gewerkt heeft. En dan moet hij ook nog proberen de andere vijf – een 65 Cobra Replica, een 29 Ford Model A Business Coupe, een Ford Model A Salt Flat Tribute Street Rod en een 32 Hudson Essex – zien door te verkopen met winst. Maar met de koopjesgeest van Richard en het technisch vernuft van Aaron moet dat wel lukken. Want dat is hun specialiteit: roest veranderen in goud! Fast N' Loud!

Fast N' Loud: vanaf zaterdag 13 september tot en met 27 december om 22:00 uur op Discovery Channel.