Jeroen Pauw presenteert Typisch Nederlands

Jeroen Pauw presenteert Typisch Nederlands

Geschreven door Pieter Jongsma

Typisch Nederlands is een sociaal experiment, gepresenteerd door Jeroen Pauw. In dit reality-programma leven acht deelnemers gedurende een aantal dagen samen. De deelnemers kennen elkaar niet. Ze hebben allemaal een andere achtergrond, een ander geloof en andere ideeën en opvattingen over het leven. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal Nederlander.

In Typisch Nederlands gaan zij uitzoeken wat hen nu bindt. En wat de Nederlandse identiteit eigenlijk voor hen betekent. Wat is nu typisch Nederlands? Wat betekent het om Nederlander te zijn? Vooroordelen moeten daarbij aan de kant worden gezet. 

Ze leren elkaar steeds beter kennen. Als mens, maar ook elkaars cultuur, ideeën en opvattingen. Daarbij lopen ze tegen de grenzen van hun eigen tolerantie en die van onze samenleving aan. Onder leiding van Jeroen worden vooroordelen uitgesproken, taboes en principes aan de kaak gesteld. Het programma speelt zich af in Den Haag. Den Haag is de eerste stad in ons land waar meer allochtonen dan autochtonen wonen.

Vanaf 12 september om 21.20 uur op NPO 1.