Opsporing Verzocht in compleet nieuw jasje

Opsporing Verzocht in compleet nieuw jasje

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Opsporing Verzocht is vanaf komende dinsdag te zien in een compleet nieuw jasje. Na het vertrek van Frits Sissing is er door de AVROTROS besloten solopresentatie in te zetten. Anniko van Santen, presenteert het nieuwe seizoen van Opsporing Verzocht.

“We starten volgende week in een nieuw decor en op een ander tijdstip. Direct na het Journaal is natuurlijk heel eervol. En we gaan vaker live schakelen met de meldkamer, wat het programma een nieuwe dynamiek geeft.“, laat Aniko weten in De Telegraaf.

Er zullen een aantal dingen veranderen zo zullen se vaker gaan schakelen met de meldkamer. "Zo’n meldkamer laat duidelijk zien dat de politie 24 uur per dag voor ons klaar staat. Als wij als kijker een handje kunnen helpen bij het opsporingswerk dan is dat mooi meegenomen. Wij zijn al dertig jaar het grootste buurtonderzoek van Nederland.”

Met de nieuwe opzet van het programma willen ze nog dichter op de kijkers zitten en op actualiteit. "Wij willen in de nieuwe opzet dichter op de kijker zitten en dichter op de actualiteit. Als iemand iets heeft gezien of gelezen over een ernstig misdrijf dat omgeven is met vraagtekens dan wil hij daarover in Opsporing Verzocht meer horen. Al is het maar met de simpele vraag ’wie heeft wat gezien?’ Hoe eerder zo’n oproep hoe groter de kans dat mensen zich bijzonderheden herinneren”, laat Van Santen weten tegenover De Telegraaf.

Anniko laat weten dat er geen 'aardverschuivingen' komen in het programma; "Er komen trouwens geen aardverschuivingen in het programma. Het aloude motto ’Kijker vindt crimineel’ blijft recht overeind"

Opsporing Verzocht, iedere dinsdag 20.25 uur op NPO 1.