Kinderen bakken naar hartenlust in ‘Rudolph’s Little Bakery’

Kinderen bakken naar hartenlust in ‘Rudolph’s Little Bakery’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:
De grote groep kinderen die regelmatig afstemt op ‘Rudolph’s Bakery’ komt in september helemaal aan hun trekken bij 24Kitchen. Voor het eerst spelen kids tussen de zes en twaalf jaar de hoofdrol in een variant van het populaire bakprogramma. 

In elke aflevering van ‘Rudolph’s Little Bakery’ neemt Meester-patissier Rudolph van Veen een kind aan de hand mee om de ultieme traktatie te maken. Samen gaan ze aan de slag en creëren ze bijzondere en originele lekkernijen zoals taarten in de vorm van een vliegtuig, schildpad of gitaar.

Voorafgaand besluit Rudolph van Veen met de jonge deelnemer wat er wordt gebakken. Is het een taart of zijn het koekjes of misschien wel worstenbroodjes. Houdt het kind van zoet of juist meer van hartig? Moet de taart lekker uitbundig worden of juist klassiek? Tijdens het creëren van de traktatie leveren de ontwapenende gesprekken tussen hun leermeester en de bakkers in spe vaak humoristische momenten op.
In 2010 is Rudolph als eerste onderscheiden met de titel Meesterpatissier, die de hoogste rangorde aangeeft van het vak patissier, en aangeeft dat hij op het hoogste niveau kan performen in dit vakgebied. Met het grootste gemak bereidt hij zowel zoete als hartige creaties.