'NPO vreest claims door inbranden logo'

'NPO vreest claims door inbranden logo'

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De felgekleurde logo's van de publieke televisiezenders 1, 2 en 3 moeten transparant wit worden gemaakt om te voorkomen dat ze door inbranden blijvende schade toebrengen aan televisies.

Daarvoor waarschuwt directeur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) Frans Klein in een interne memo, schrijft het AD dinsdag. Hij vreest dat eventuele claims tot in de miljoenen euro's kunnen lopen.

Bij de NPO komen sinds enige tijd klachten binnen over het inbranden van logo's. Omdat deze altijd in de rechterbovenhoek staan, kunnen ze bij het te lang aanhouden van de televisie permanent zichtbaar blijven. De problemen zouden zich vooral bij plasmatelevisies voordoen.

De European Broadcasting Union (EBU) waarschuwde in februari 2010 al voor het inbranden van televisielogo's. Het advies luidde destijds om logo's niet steeds op dezelfde plaats te projecteren en zo veel mogelijk weg te laten. Ook konden er beter geen felle kleuren worden gebruikt.

Klein adviseert nu om de logo's transparant te maken, maar de omroepen slaan dat vooralsnog in de wind. Ze willen eerst dat de risico's van de huidige logo's in kaart worden gebracht. Ook vrezen ze dat de eigen merknaam bijna letterlijk naar de achtergrond verdwijnt.

Door: Novum