The Voice weer genomineerd voor Emmy Award

The Voice weer genomineerd voor Emmy Award

Geschreven door Pieter Jongsma

The Voice maakt opnieuw kans op een Primetime Emmy Award. De Amerikaanse versie van de talentenjacht uit de koker van John de Mol verdedigt volgende maand haar titel in de categorie beste reality- en competitieprogramma.
"Fantastisch. En het derde jaar op rij", reageert een woordvoerder van Talpa, het productiehuis van De Mol. "Die nominatie voor beste reality- en competitieprogramma is natuurlijk de belangrijkste, maar daar hangen er nog negen aan."

The Voice is namelijk negen keer genomineerd in de kleinere categorieën als beste haarstyling en beste interactieve onderdelen. "Daar wordt in die wereld toch om gevochten", aldus de zegsman.

Ook aan andere categorieën zit een Nederlands tintje. Game of Thrones, met Carice van Houten en Michiel Huisman, sleepte donderdag negentien nominaties in de wacht. Daarmee is de fantasyserie de grote kanshebber.

Of de Nederlanders hun nominaties verzilveren wordt duidelijk op 25 augustus. Dan worden de Primetime Emmy Awards uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles.

Door: Novum