KRO-NCRV trots op hoogste ledenaantal

KRO-NCRV trots op hoogste ledenaantal

Geschreven door Pieter Jongsma

Na de ledentelling door het Commissariaat voor de Media blijkt dat de KRO-NCRV met 800.000 leden het grootste ledengebonden fusie-omroepbedrijf van Nederland is. De KRO Vereniging heeft 443.862 leden en de NCRV vereniging telt 355.068 leden. Zowel KRO als NCRV laat een stabiel ledenbestand zien ten opzichte van de telling vijf jaar geleden.

KRO-NCRV is trots op het feit dat KRO en NCRV samen de grootste fusieomroep vormt. Het betekent dat er een groot draagvlak is en veel steun voor het omroepbedrijf en zendtijd voor de prachtige programma's waarmee vaak maatschappelijke thema's op de kaart worden gezet.

Directievoorzitter Coen Abbenhuis: "De KRO-NCRV spant zich in voor een samenleving die ruimte biedt voor allerlei opvattingen en leefstijlen. Daarbij vinden wij het noodzakelijk om mensen te verbinden en kiezen we voor de dialoog. Wij doen dat altijd vanuit onze levensbeschouwelijke achtergrond. Dat is terug te zien in bestaande programma's als Brandpunt en Altijd Wat, Hello Goodbye, Spoorloos, Over de Streep en Van de Straat. Ook nieuwe programma's sluiten aan bij deze visie".

 

/