VARA met nieuwe komedie-serie Volgens Jacqueline

VARA met nieuwe komedie-serie Volgens Jacqueline

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Deze week zijn de opnamen gestart van 'Volgens Jacqueline', het vervolg op de vernieuwende en originele tragikomedie 'Volgens Robert'. Ook deze tweede serie wordt geschreven door Maria Goos. Peter Blok en Jacqueline Blom tekenen weer voor de hoofdrollen.

De eerste reeks draaide om huisarts Robert Finkelstein, die kampte met een midlifecrisis. Na vijfentwintig jaar huwelijk, vaderschap en een huisartsenpraktijk werd hij door zijn vrouw het huis uitgezet.

In het tweede deel staat niet Robert centraal, maar volgen we de belevenissen van zijn vrouw Jacqueline. Zij neemt in acht afleveringen afscheid van haar huwelijk, en daarmee ook van de vrouw die ze in diezelfde vijfentwintig jaar is geworden.

'Volgens Jacqueline' wordt geschreven door Maria Goos ('Pleidooi', 'Oud Geld') en geregisseerd door Johan Timmers ('Vreemd Bloed', 'Nieuwe Ouders').
Naast Peter Blok en Jacqueline Blom spelen ook Marcel Hensema ('Hollands Hoop') en Maarten Heijmans ('Ramses', nominatie Nipkowschijf) mee.

'Volgens Robert' werd genomineerd voor de Nipkowschijf. Ook de pers schreef positief over de serie. De Volkskrant spreekt van 'een geslaagde verstandhouding met de kijker: diens pijn wordt gedempt met de lach. Een zalig medicijn van dokter Finkelstein.'

'Volgens Jacqueline' (acht afleveringen van 25 minuten) is een coproductie van IDTV Drama en de VARA en wordt in het voorjaar van 2015 uitgezonden.

Bekijk Volgens Jacqueline op TVblik.nl/volgens-jacqueline