Dennis Weening baalt van uitspraak Project P

Dennis Weening baalt van uitspraak Project P

Geschreven door Daniël Schalk

Presentator Dennis Weening baalt enorm van de uitspraak van de rechter over Project P, dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. “Het gesprek dat ik had met Patrick en de kinderen uit zijn klas was prachtig”, zegt Dennis.

“Het pestprobleem was eigenlijk al zo goed als opgelost, nadat zijn klasgenoten de beelden hadden gezien. Hun reacties waren puur en oprecht”, verteld de RTL5-presentator.

Eerder vandaag heeft de rechtbank in Lelystad de aflevering van aankomende maandag van het pestprogramma Project P: Stop Het Pesten verboden. Toch wordt de aflevering maandag uitgezonden. RTL5 gaat de verborgen camerabeelden, die de rechter verboden heeft, uit de uitzending halen.

“Ik ben blij dat RTL toch de aflevering uitzendt, want het gaat mij om het belang van Patrick en zijn verhaal. Hij en zijn ouders staan er volledig achter dat RTL het programma uitzendt”, aldus Dennis.

RTL Boulevard heeft aan RTL gevraagd of het programma nog toekomst heeft. “Aanstaande maandag is voorlopig de laatste aflevering van Project P: Stop Het Pesten. We vinden het wat voorbarig om nu al te zeggen dat Project P helemaal stopt. Het thema pesten leeft enorm. Dat is al te merken aan de vele positieve reacties op dit programma. We gaan nu eerst eens evalueren en bekijken of en hoe we verder gaan”, aldus een woordvoerder van RTL.