Ramses en De Kwis maken kans op Nipkowschijf

Ramses en De Kwis maken kans op Nipkowschijf

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De AVRO-serie Ramses, het programma De Bergen achter Sotsji van Jelle Brandt Corstius en het VARA-programma De Kwis zijn dit jaar de kanshebbers voor de Zilveren Nipkowschijf, de persprijs voor het beste televisieprogramma. Dat maakte de organisatie woensdagavond bekend in De Wereld Draait Door.

De AVRO is er blij mee! Simone van den Ende, Hoofd Kunst & Cultuur en Drama: “Wij zijn heel erg blij dat Nederland, net als wij, de dramaserie RAMSES heeft omarmd. Na alle lovende recensies zijn we zeer vereerd met deze nominatie. Ik wacht in spanning de uitslag af op 4 juni aanstaande.”

Verder verdient het VPRO-programma Zomergasten, dat dit jaar 25 jaar bestaat, een ereprijs. RTL Late Night van Humberto Tan valt niet in de prijzen, maar krijgt wel een eervolle vermelding omdat het 'fantastisch is wat hij in korte tijd heeft neergezet', aldus de jury over Tan.

De Zilveren Reissmicrofoon gaat naar Open Radio, het programma op 3FM van Timur Perlin en Rámon Verkoeijen, Evers Staat Op van Edwin Evers op 538, of De Hoorspelfabriek. Daarnaast wordt Clairy Polak geëerd wegens haar gehele radio-oeuvre.

De winnaars worden op 4 juni bekendgemaakt in de Vorstin in Hilversum.