SBS6-programma's meest gewaardeerd

SBS6-programma's meest gewaardeerd

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Celbok H is het hoogte gewaardeerde Nederlandse programma van SBS6. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau InSites Consulting de serie over de vrouwengevangenis word gewaardeerd met een rapportcijfers 7,6.

Zes van de tien meeste gewaardeerde programma´s in het onderzoek zijn programma´s van SBS6. De lijst wordt aangevoerd door de dramaserie Divorce van RTL4 met een rapport cijfers 7,7. Op de derde plek staat met een 7,4 Onopgeloste zaken van Alberto Stegeman.

Andere programma´s die een 7,4 scoren zijn Gestalkt (SBS6), Moordvrouw (RTL4) en Undercover in Nederland (SBS6). In de top 10 staan ook Oplichters in het Buitenland (7,3), RTL Late Night (7,3), Kleine Baby's Grote Zorg (7,2) en All You Need is Love (7,2)

Het onderzoek programmamonitoring word vier keer per jaar gehouden. InSites Consulting liet in de eerste week van april respondenten tussen 20 en 54 jaar een online vragenlijst invullen en rapportcijfers geven aan Nederlandse programma's van de grote commerciële zenders SBS6 en RTL.

SBS6 is met zes programma's in de top 10 dik tevreden. Bij de vorige meting in het najaar van 2013 stonden er maar twee SBS6-programma's in de ranglijst hierbij ging het om Undercover in Nederland en Dokter Tinus. Daarbij komt dat de programma's van SBS6 online goed worden bekeken. Volgens een woordvoerster van SBS6 is vooral Celblok H populair met gemiddeld 150.000 streams.