SBS beraadt zich nog op deelname Dikke Dennis

SBS beraadt zich nog op deelname Dikke Dennis

Geschreven door Pieter Jongsma

Het is nog niet duidelijk of Dikke Dennis, een van de deelnemers aan het SBS6-programma Sterren Springen, zaterdag van de duikplank gaat. Dat laat de zender vrijdagmiddag weten. Dennis Overweg, zoals Dikke Dennis eigenlijk heet, raakte vrijdag in opspraak wegens een artikel in De Telegraaf over zijn vermeende neonaziverleden.

De tatoeëerder was vroeger bevriend met Nico Bodemeijer, schreef de krant onder meer. Bodemeijer werd veroordeeld voor moord op de Antiliaan Kerwin Duijnmeijer. Ook heeft Overweg het White Power-logo, een vuistje, op zijn borst getatoeëerd staan.

"In het artikel staat dat ik een gedachtegoed aanhang dat ik totaal niet aanhang", zegt Overweg in een videostatement. "Toen ik 15 jaar was, ben ik er wel in aanraking mee geweest. Ik had wat vriendjes die de foute kant opgingen, maar ik ben toen radicaal gestopt met die vriendschappen en ben m'n eigen leven gaan leiden."

"Nico was een van de jongens met wie ik omging toen ik een jaar of 15 was", aldus Overweg. "Die heeft toen die moord gepleegd. En vanaf die tijd ben ik radicaal gestopt met die jongens."

Overweg erkent dat hij het logo van White Power op zijn borst heeft staan. "Maar de tekst erbij heb ik weg laten halen. Toen was het voor mij weg, afgezworen, klaar. Niet wetende dat ze nu, na 35 jaar, dat vuistje weer terughalen. Daar sta ik nu niet meer achter."

Door: Novum