Tweede seizoen voor politieserie Smeris

Tweede seizoen voor politieserie Smeris

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het nieuwe BNN-programma Smeris. De serie met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven is nog geen twee afleveringen op weg maar Omroep BNN en de NPO hebben vanwege de goede kijkcijfers en de goede reacties nu al besloten om een vervolg te maken. De uitzendingen van Smeris trokken ruim een miljoen kijkers.

Van Koningsbrugge en Van de Ven zeggen trots te zijn dat de serie tot nu toe 'en masse' omarmd is. De schrijvers waren in het geheim overigens al bezig met een tweede seizoen, zegt Van Koningsbrugge in een verklaring. "Sommige dingen moeten gewoon gebeuren. Zoals een tweede seizoen Smeris."

Van Koningsbrugge speelt in de BNN-serie een gedegradeerde rechercheur die tijdelijk wordt ondergebracht bij het hennepteam van Van de Ven. Het verhaal speelt zich af in en rondom Tilburg. Van Koningsbrugge en Van de Ven werkten eerder samen in sketchprogramma's als Draadstaal en Neonletters en treden ook op onder de naam JURK! en zijn binnenkort te zien bij RTL 4 met het programma Zaterdagavond Jurk!

Het nieuwe seizoen van Smeris wordt vanaf augustus opgenomen en moet volgend jaar maart op de buis te zien zijn.