Lieke van Lexmond presenteert Expeditie Poolcirkel

Lieke van Lexmond presenteert Expeditie Poolcirkel

Geschreven door Daniël Schalk

Lieke van Lexmond presenteert het nieuwe RTL5-programma Expeditie Poolcirkel, waarvan het eerste seizoen bij de AVRO te zien was. Lieke, die momenteel te zien is als jurylid in Everybody Dance Now, is wel in voor nog meer ijskoude avonturen, “Het was heel bijzonder, het reizen door Noorwegen en IJsland en de omgang met de groep die je na verloop van tijd als familie gaat beschouwen. Ik hou er wel van om uit de comfortzone te stappen. Het was een hele mooie ervaring.”, aldus Lieke van Lexmond.

Lieke ziet zich zelf niet meedoen als deelnemer aan Expeditie Poolcirkel, ”Ik vond dit echt de perfecte oplossing. Ik wilde wel heel graag in de natuur zijn en het landschap ervaren en het avontuur aangaan. Maar tot op zekere hoogte. Als presentatrice was ik erbij en kon ik het allemaal ervaren. Behalve de kou in de tentjes, de regen en alle natte spullen. Dat bleef mij bespaard.”

Tijdens de 24 opnamedagen ging Lieke’s wekker voor zonsopgang en lag ze laat in bed, “Het zijn hele lange dagen. Er wordt veel aangepast op het moment zelf, want de weersomstandigheden hoog in de bergen veranderen bijna per uur. Dus iedereen is de hele tijd heel actief. Dat vond ik ook wel heel bijzonder, om met dat team in de bergen te zijn en elkaar te helpen. Ook te voelen dat je elkaar echt nodig hebt. Want individueel red je het gewoon niet. Dat voelde je daar wel.”