Beste professionals én amateurs in ‘RTL 7 Darts: UK Open’

Beste professionals én amateurs in ‘RTL 7 Darts: UK Open’

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL 7 schenkt op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 maart met RTL 7 Darts ruimschoots aandacht aan de UK Open in Minehead. Dit internationale toernooi heeft de bijnaam ‘The FA Cup of Darts’ omdat zowel de beste professionals als de beste amateurs zich hiervoor kunnen kwalificeren. Er wordt op acht banen tegelijk gespeeld en de winnaar gaat uiteindelijk met 50.000 Engelse pond (60.000 euro) naar huis.

In totaal doen er 138 spelers mee waarvan zeven Nederlanders. Michael van Gerwen komt pas op vrijdagavond in de derde ronde in actie en zal op het hoofdpodium spelen tegen Hubbard, Batham of Hine, die eerder op de dag tegen elkaar spelen. Ook Vincent van der Voort en Christian Kist komen pas vanaf de derde ronde in actie. Kist zal zijn debuut gaan maken op de UK Open en speelt op baan 6 tegen Spearing, Alcinas, Edgar of Clark. Van de Voort neemt het op tegen Cox, Narrain of Webster.

De overige Nederlanders moeten al op vrijdagmiddag aan de bak. Dirk van Duijvenbode maakt zijn tv-debuut tegen Jown Bowles in de tweede ronde en Benito van de Pas neemt het op tegen Doug Thompson in ronde 1. Tweevoudig UK Open-kampioen Raymond van Barneveld moet ook al vanaf de eerste ronde spelen. Barney eindigde als 66e op de ranglijst en moet daardoor al op vrijdagmiddag in actie komen in Minehead. Zijn tegenstander is Tony Broughton. De zevende Nederlander is Jelle Klaasen. De BDO wereldkampioen van 2006 zit bij de namen die in de tweede ronde instromen en hij heeft het niet getroffen met de loting. De ervaren Schot John Henderson staat tegenover onze landgenoot in ronde twee en de winnaar van die partij neemt het vrijdagavond op tegen Andy Hamilton.

Alle middagsessies zijn live online te volgen via de stream op www.rtl7darts.nl, evenals de wedstrijden 's avonds. Bij RTL 7 is elke avond vanaf 18.00 uur een samenvatting te zien van de middagsessies. Daarna is er live aandacht voor het UK Open, alleen op de vrijdagavond onderbroken door 'Voetbal International' en 'Spartacus'. Op de zaterdag en zondag is 'RTL 7 Darts' avondvullend op de mannenzender.

Op zaterdag 8 maart zendt RTL 7 aansluitend op de dartsuitzending de afscheidswedstrijd uit van Remy Bonjasky. Deze legendarische Nederlandse kickbokser stond jarenlang aan de wereldtop en sluit zijn carrière af met een wedstrijd tegen Mirko Crocop in Zagreb.

‘RTL 7 Darts: UK Open’
Vrijdag 7 maart 18:00 - 20:30 uur en 23:05 - 00:05 uur.
Zaterdag 8 maart 18:00 - 00:00 uur.
Zondag 9 maart 18:00 - 00:00 uur.

‘RTL 7 Fight Night: Glory Kickboxing’
Zaterdag 8 maart 00.00 – 00:30 uur