Genemans heeft geen tijd om presenteren te missen

Genemans heeft geen tijd om presenteren te missen

Geschreven door Pieter Jongsma

Ewout Genemans heeft het zo druk met het produceren van tv-programma's dat hij het presenteren nog niet mist. "Ik heb nog geen tijd gehad om de AVRO of het presenteren van programma's te missen", zegt Genemans, die zijn contract bij de omroep beëindigde om zich volledig te richten op zijn productiebedrijf, in Spits.

De acteur en televisiemaker, die verantwoordelijk was voor programma's als Fans en Ik Heb het Nog Nooit Gedaan, vindt het wel vreemd om niet meer voor de camera te staan. "Wel is het gek dat ik opeens die afwisseling van presenteren en produceren niet meer heb", zegt hij. "Maar ik zie ook toekomst in mijn bedrijf en als je dat wilt uitbouwen dan moet je daar fulltime zijn."

De 29-jarige Genemans heeft ook de nieuwe RTL 5-realityserie From Russia with Love, waarin mannen in het voormalige Oostblok op zoek gaan naar de liefde, geproduceerd. "Mensen weten wel dat er mannen zijn die daar een vrouw vandaan halen, maar niet dat deze markt de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt", legt hij uit. "Er is daar tegenwoordig een enorm vrouwenoverschot en er worden vanuit de hele wereld toers georganiseerd waarmee mannen daarheen afreizen."

Genemans heeft wel nog steeds de ambitie om te presenteren. "Maar dan op het gebied van volwassen programmering en meer in het verlengende van de programma's die ik maak." De televisiemaker heeft al een klus in de toekomst. "Er is ook iets concreets in aantocht, maar daar kan ik helaas nog niks over zeggen. Voorlopig focus ik mij echt op produceren."

Door: Novum