Mia en Dion veranderen toonsoort Burning Daylight na valse optredens
Bron: AVROTROS / Jasper Suyk

Mia en Dion veranderen toonsoort Burning Daylight na valse optredens

Geschreven door Daniël Schalk

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben de toonsoort van Burning Daylight aangepast. Tijdens hun eerste tv-optreden in de talkshow Khalid & Sophie zongen Mia en Dion het lied voor het eerst in de nieuwe toonsoort. Mia en Dion kregen veel kritiek vanwege hun valse optredens op de pre-parties in Madrid en Amsterdam.

“Het nummer was voor onze stemmen heel lastig om uit te voeren”, vertelt Dion in Khalid & Sophie. “Anderhalve toon hoger dan het origineel gingen we zingen, in plaats van schreeuwen en vechten”, vervolgt hij. “Ik zong het met minder plezier, want het was net wat te uitdagend”, blikt Mia terug op het origineel.

Mia en Dion schoven samen met hun mentor Duncan Laurence aan bij Khalid & Sophie. Duncan en zijn verloofde Jordan Garfield brachten Mia en Dion samen. Zij schreven ook mee aan Burning Daylight. “Het kan mij niet schelen wat iedereen zegt, voor mij zijn jullie sterren”, zei Duncan over alle kritiek.

Mia en Dion hebben aanstaande maandag hun eerste repetitie op het Songfestival-podium in Liverpool. Om 13:30 uur betreden zij voor de allereerste keer het grote podium in de M&S Bank Arena. De individuele repetities vinden dit jaar achter gesloten deuren plaats. Er mag dus geen pers bij zijn.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!