Twee landen trekken zich terug uit Songfestival om te hoge kosten
Bron: EBU

Twee landen trekken zich terug uit Songfestival om te hoge kosten

Geschreven door Daniël Schalk

Montenegro en Noord-Macedonië doen in 2023 niet mee aan het Eurovisie Songfestival vanwege te hoge kosten. Montenegro vindt de kosten om mee te mogen doen en voor het verblijf in de Britse stad Liverpool te hoog. Ook Noord-Macedonië trekt zich om ‘financiële redenen’ terug uit het Songfestival.

“Naast de aanzienlijke kosten van het inschrijfgeld en de kosten om in het Verenigd Koninkrijk te verblijven, is er ook een gebrek aan interesse van sponsors. Wij hebben daarom besloten om het geld te besteden aan de financiering van nationale projecten”, laat RTCG, de omroep van Montenegro, weten.

De Noord-Macedonische omroep MRT zegt in een reactie: “Door de economische en energiecrisis en de hoge kosten doet Noord-Macedonië niet mee aan het Eurovisie Songfestival 2023. Het besluit geldt nu alleen voor dit jaar.” Armenië, Bulgarije, Moldavië en Tsjechië hebben hun deelname nog niet bevestigd.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!