Correspondent België: ‘Ook oud Songfestival-kandidaten wensen Jérémie succes’
Bron: RTBF

Correspondent België: ‘Ook oud Songfestival-kandidaten wensen Jérémie succes’

Geschreven door Jolien Weuts Laatste update:

België-correspondent Jolien volgt Jérémie Makiese in aanloop naar het Songfestival.

Het songfestival komt u wel heel dicht bij, eind deze week vinden de eerste repetities al plaats. Jérémie vertrekt dus bijna naar Turijn, maar is hij er ook klaar voor? Vorige week is hij nog langs geweest bij enkele radio stations en afgelopen zondag was er het, door OGAE Belgium georganiseerde, good luck dinner in Gent.

Volgende week dinsdag om 15:00 uur is het zo ver, dan heeft Jérémie zijn eerste repetitie op het songfestival  - podium, maar voor we zo ver zijn moet hij eerst nog een beetje promo voeren natuurlijk. Afgelopen week was hij onder andere te gast bij Q Music, Joe FM en MNM en hij was daar niet alleen, de Nederlandse S10 ging met hem mee om alle Belgen op te roepen om op haar te stemmen in de finale.

Ze waren immers niet de enige Songfestival-kandidaten die op promo tour waren bij de Belgische radio zenders, ook de Britse Sam Ryder maakte een stop bij Q Music en bracht er net als S10 zijn nummer live. Het was de bedoeling dat ook Jérémie Miss You nog eens live zou brengen , maar daar stak de dokter een stokje voor. Hij heeft namelijk stemproblemen opgelopen tijdens het optreden op de pre parties.

Stemproblemen

Zoals eerder vermeld heeft Jérémie tijdens de interviews verteld dat hij stemproblemen heeft en van de dokter niet mocht zingen, maar als hij paar dagen rust nam het wel weer in orde kwam. Op de pre party van Barcelona klonk hij al niet meer helemaal zuiver en daar zijn de stemproblemen dus de schuld van. Eerlijk gezegd ben ik er niet 100% gerust in, maar we moeten er op vertrouwen dat hij doet wat nodig is om op tijd weer genezen te zijn.

Het is immers niet de eerste keer dat onze kandidaat ziek is vlak voor het songfestival, in 2013 was Roberto Bellarosa verkouden tijdens de repetities en ook tijdens de live shows was hij nog niet 100% genezen. Hij heeft het wel nog goed gedaan en niet al te veel hinder ondervonden van  de verkoudheid dus laten we hopen dat dit voor Jérémie ook het geval zal zijn.

Succeswensen

Afgelopen zondag was hij wel aanwezig op het door OGAE Belgium georganiseerde good luck dinner.  Daar hadden de leden van de fanclub de kans om hem te ontmoeten en hem vlak voor vertrek nog eens succes te wensen. Ik was helaas niet aanwezig op het evenement, maar heb via de OGAE Facebookgroep vernomen dat het erg gezellig was. Ook heeft hij tijdens de Meet en Greet verteld dat zijn podium outfit anders zal zijn dan die van bij het optreden van bij ‘The Voice’ en dat hij ons allemaal wilt verrassen. Ik ben alvast zeer benieuwd naar wat hij voor ons in petto heeft.

De OGAE leden waren niet de enige die hem voor vertrek nog succes wilden wensen, ook oud kandidaten Sandra Kim, Tom Dice, Laura Tesoro en Alex Callier van Hooverphonic staken hem een hart onder de riem. Begin deze week plaatste hij een filmpje op sociale media waarin ze hem veel succes wensen en nog wat tips meegaven. Het is wel leuk om te zien dat ook zij in hem geloven en wie weet, misschien volgt hij Sandra Kim wel op?