Duo-column: ‘Beetje verliefd geworden op S10’
Bron: Songfestival Update

Duo-column: ‘Beetje verliefd geworden op S10’

Geschreven door Redactie

Vincent en Daniël van Songfestival Update laten hun licht schijnen op de actuele ontwikkelingen rondom het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn en de Nederlandse inzending S10.

Afgelopen zaterdag stonden 27 van de 40 inzendingen op het podium in AFAS Live voor de pre-party Eurovision in Concert. Traditiegetrouw staan zij ‘s middags de pers te woord en wij waren er uiteraard ook weer bij. Eurovision in Concert is voor ons altijd hét moment om te zien wie het populairst is. In 2018 was het Netta waar de journalisten massaal voor in de rij stonden en in 2019 was het vechten om Duncan Laurence te spreken te krijgen. Ik keek zaterdag dus goed om mij heen: bij wie stond er nu een gigantische rij en gaat volgens onze theorie het Songfestival winnen? Bij niemand.

“Eerst de internationale media”, is altijd de boodschap van het team van AVROTROS. Dit kregen wij ook nu weer te horen nadat we gelijk bij de tafel van S10 gingen staan, totdat de AVROTROS-mevrouw om zich heen keek en concludeerde dat er verder niemand was: “Dan ben je aan de beurt.” Vervolgens werden we ook nog een paar keer aan ons jasje getrokken: “Willen jullie misschien onze inzendingen spreken?” Ik durf na dit weekend nog niet te zeggen wie er in Turijn gaat winnen, er kan nog van alles gebeuren. Nog even over S10, wat is zij ongelofelijk leuk zeg! Ik ben een beetje verliefd geworden. Het interview met haar was ontzettend leuk. Ze gaat het goed doen in Turijn, daar ben ik nu zeker van.

Daniël

Wat was het weer erg leuk om al de inzendingen te zien én te mogen spreken. We hebben ook voor het eerst echt kennis gemaakt met S10. Wat een leuke vrouw is dat! Ik heb er ook alle vertrouwen in dat ze het goed gaat doen voor ons land. Voor ons was het belangrijk om eerst onze eigen inzending te spreken en daarna te kijken naar de andere populaire artiesten, maar ik kreeg meer en meer het idee dat het er dit jaar eigenlijk niet meer toe doet.

Eén van onze vragen aan de internationale artiesten was: op welke plaats hoop je te eindigen? Natuurlijk roept iedereen dat ze eerste willen worden, maar Monika Liu, de inzending van Litouwen, zei iets dat wel heel belangrijk is. Ze hoopt tweede te worden, na Oekraïne. Ik wilde het eerst nog ontkennen, maar nu kan ik er echt niet meer omheen: Oekraïne gaat het Songfestival 2022 winnen. Dat was de indruk die ik kreeg tijdens het persmoment bij de andere inzendingen.

Vincent

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!