Blind Channel - Finland
Bron: EBU / Mona Salminen

Blind Channel - Finland

Biografie

De Finse rockband Blind Channel bestaat uit Joel Hokka, Niko Vilhelm, Joonas Porko, Olli Matela, Tommi Lalli en Aleksi Kaunisvesi. Blind Channel wordt in 2013 opgericht. Na twee zelf uitgebrachte singles doet Blind Channel in 2014 mee aan Wacken Metal Battle. De band weet de competitie te winnen en mag daardoor optreden op Wacken Open Air, één van de grootste metalfestivals in Europa.

Na hun deelname aan Wacken Metal Battle tekent de band een platencontract bij de Finse platenmaatschappij Ranka Kustannus. In 2016 verschijnt het debuutalbum van Blind Channel, genaamd Revolutions. In 2018 volgt het tweede album, Blood Brothers. Twee jaar later verschijnt het derde album, Violent Pop.

Selectie

Via een open inschrijven kunnen artiesten zich van 1 tot en met 7 september 2021 inschrijven voor de Finse nationale voorronde Uuden Musiikin Kilpailu. Op 21 januari 2021 maakt de Finse publieke omroep Yle de zeven kandidaten bekend die zullen deelnemen aan de nationale finale op zaterdag 20 januari. De rockband Blind Channel krijgt 551 punten en verslaat daarmee zijn zes concurrenten. Teflon Brothers en Pandora eindigen met hun nummer I Love You op de tweede plaats met 180 punten.

Nummer

Blind Channel zal Finland vertegenwoordigen met het nummer Dark Side. Met Dark Side wil Blind Channel de boodschap afgeven dat zelfs als het leven donker is, je nog altijd plezier kan hebben. “Dit lied is voor iedereen die zich ondermaats voelt en soms besluit de middelvinger te tonen”, aldus de rockband.

Videoclip