Rotterdam Calling: Geen Madonna, wél Getty Kaspers en Lenny Kuhr
Bron: Grote Songfestivalfeest

Rotterdam Calling: Geen Madonna, wél Getty Kaspers en Lenny Kuhr

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er is al veel bekend over het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam, maar we weten nog niet alles. In aanloop naar het Songfestival maken wij elke week de balans op: wat weten we al over het Songfestival in Nederland? En wat nog niet? Vandaag: de pauzeact.

Wie gaat er dit jaar de pauzeact verzorgen? Nadat alle landen in de finale hebben opgetreden, gaan de stembussen open. Totdat de lijnen weer sluiten en de uitslag éindelijk bekend wordt gemaakt, is het de beurt aan een gastartiest om het publiek en de mensen thuis te vermaken. In 2019 stond superster Madonna op het Songfestival-podium, maar haar optreden verliep allesbehalve vlekkeloos…

Er zal in mei geen bekende internationale artiest een gastoptreden verzorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. In Rotterdam Ahoy worden alleen gastoptredens verzorgd door topartiesten van eigen bodem, zo onthulde muzikaal leider Eric van Tijn eind januari 2020 in het praatprogramma Op 1. “Die zijn wat mij betreft ook van wereldniveau, maar ik mag natuurlijk nog geen namen noemen”, zei Eric.

Het Songfestival vindt dit jaar voor de 65ste keer plaats en dat wordt in Rotterdam gevierd met een medley van winnende liedjes. De organisatie heeft verschillende oud-winnaars gestrikt, waaronder onze eigen winnaars Getty Kaspers en Lenny Kuhr. Samen met onder andere Sandra Kim (België, 1986) en Alexander Rybak (Noorwegen, 2009) verzorgen zij een medley. Het lijkt een beetje op het optreden van twee jaar geleden in Tel Aviv, toen een aantal oud-winnaars elkaars Songfestival-nummer zongen.

De Troubadour

Eind 2019 betraden 33 voormalig Songfestival-deelnemers het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam voor Het Grote Songfestivalfeest, waaronder ook onze oud-winnares Lenny Kuhr. Het is alweer 52 jaar geleden dat Lenny met haar nummer De Troubadour het Songfestival won, maar een halve eeuw later was de uitvoering van haar winnende Songfestival-liedje hét hoogtepunt van Het Grote Songfestivalfeest. Iedereen was unaniem: Lenny Kuhr moét erbij zijn tijdens het Songfestival in Rotterdam.

Lenny verdient het niet alleen als één van de drie nog levende oud Nederlandse winnaars, maar omdat zij nog net zo krachtig op het podium staat als in 1969 moét het gewoon. “Als de directieleden meekeken zagen ze een centraal punt in een van de drie grote shows in Ahoy”, schreef Stefan Raatgever van het AD na Het Grote Songfestivalfeest. De organisatie heeft inderdaad meegekeken, want Lenny is erbij, net als Getty Kaspers. Het plan stond al voor 2020, maar de pauzeact blijft gelukkig intact voor dit jaar.

Wat vind jij van de pauzeact van dit jaar? Laat het ons weten via social media!