Oud-Songfestival winnaars treden op bij Eurovisie Songfestival
Bron: Pixabay

Oud-Songfestival winnaars treden op bij Eurovisie Songfestival

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Oud-Songfestival winnaar Lenny Kuhr en Getty Kaspers treden in mei op tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat vertelt Gerben Bakker, Head of Show van het Songfestival in een interview met het AD. De optredens vinden plaats in Ahoy en op verschillende beroemde locaties in Rotterdam.

"Zo'n mix van live en tevoren opgenomen filmpjes kennen we van The Passion en dat werkt goed. Voor het publiek lijkt het alsof het allemaal gelijktijdig in Rotterdam gebeurt: de mooie illusie van het tv-maken", vertelt hij tegen de krant. 

Getty Kaspers won in 1975 het Songfestival met het nummer Ding-a-Dong heeft haar medewerking al toegezegd. Ook Lenny Kuhr die het festival in 1969 won met De troubadour heeft toegezegd. 

Tijdens de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy is er geen optreden van een internationale artiest. Eerder stonden Madonna en Justin Timberlake al op het podium.  "Ik vind dat we dit podium moeten gebruiken om ons eigen Nederlandse talent te laten zien. Wie, wat: dat hoor je de komende tijd."

Het Eurovisie Songfestival vindt op 12, 14 en 16 mei plaats in de Ahoy in Rotterdam.