Correspondent België: ‘Miss You doet het goed in de hitlijsten’
Bron: RTBF

Correspondent België: ‘Miss You doet het goed in de hitlijsten’

Geschreven door Jolien Weuts

België-correspondent Jolien volgt Jérémie Makiese in aanloop naar het Songfestival.

Het is alweer bijna drie weken geleden dat Miss You gereleased werd en sindsdien is er niet echt veel meer nieuws naar buiten gebracht. Dit betekent echter niet dat Jérémie stil gezeten heeft, zo steunde hij vorige week bijvoorbeeld de actie Oekraïne 12 - 12.

Dat Miss You relatief goed ontvangen werd door het publiek was wel al te merken door de overwegend positieve commentaren online. Meestal is het Belgische publiek, en dan vooral de Vlamingen, eerder negatief als het over onze songfestival inzending gaat en zeker als het dan ook nog eens van iemand onbekend komt, maar dit jaar merk ik toch dat we er precies meer achter staan en er ook wel in geloven.

Miss You doet het ook goed in de hitlijsten. Bij verschillende radio zenders staat het nummer in hun eigen lijst, zo staat hij op 30 in de MNM 50 van radio zender MNM, op 8 in de Q top 40 van Q Music België en op 6 in Radio 2 top 30. Eerder is het ook al eens Catch Of The Day, de dagelijkse rubriek waar ze een nieuw nummer kort voorstellen aan de luisteraars,  bij radio zender Studio Brussel en dat was zeker niet voor het eerst een songfestival nummer, zo waren Think About Things en 10 Years van de IJslandse Daði Freyr ook al eens Catch Of The Day. Misschien is dit wel een goed voorteken?

Ultratop 50

Ook in de Ultratop 50, de officiële hitlijst van de bestverkopende en meest gespeelde singles in Vlaanderen, doet Miss You het goed. Vorige week kwam het nieuw binnen op nummer 2 en deze week staat hij op 20. Opvallend is wel dat hij in Wallonië pas op nummer 46 binnen kwam en er deze week al niet meer in staat. In een Facebook-groep gaf iemand als mogelijke reden aan dat in Wallonië de Songfestival-inzendingen altijd alleen maar op radio zenders van de RTBF worden gedraaid terwijl in Vlaanderen bij zo goed als alle radio zenders de Songfestival-inzendingen wel worden gedraaid.

Als we de cijfers even vergelijken met de laatste inzendingen is het opvallend dat hij meteen zo hoog binnen gekomen is. Vorig jaar kwam The Wrong Place op nummer 7 binnen en raakte in Wallonië niet hoger dan de 24ste plek en dat terwijl Hooverphonic wel al bekend was. In 2019 kwam Eliot’s Wake Up binnen op nummer 40 met als piek 35 in Vlaanderen en 27 in Wallonië, zelfs City Lights van Blanche  kwam in 2017 pas op nummer 16 binnen met als piek 2 weken op 1 in Vlaanderen en een tweede plek in Wallonië. De enige recente inzending die het nog beter deed is Rhythm Inside van Loïc Nottet wat zowel in Vlaanderen als in Wallonië op nummer 1 terecht kwam.

Oekraïne 12 - 12

Op donderdag 17 maart maakte de grootste Vlaamse  radio – en Tv zenders heel de dag samen radio en televisie om geld op te halen om Oekraïne te steunen in deze moeilijke tijden. Tijdens de slot show Oekraïne 12 - 12, die op zowel één, VTM als Play 4 te zien was, kwamen heel wat artiesten optreden om hun steun te betuigen en zo hun steentje bij te dragen. Ook Jérémie was van de partij, hij zong samen met de Oekraïense zangeres Anna Hodorvskaya, ‘The Voice Van Vlaanderen’ winnares Grace en oud songfestival kandidaat Laura Tesoro het nummer Rise Up.

Hoewel hij niet zo veel moest zingen was ik wel aangenaam verras. Hij zong, net zoals de andere 3 trouwens, heel mooi en ook de samenzang was mooi om naar te luisteren. Hoewel het voor het eerste live optreden van Miss You nog wachten is tot 9 april, maar dit schept wel extra vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen zowel in Amsterdam volgende week als in Turijn in mei.

Houdt songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!