Wie stuurt Nederland?: ‘Buiten onze landsgrenzen kijken’
Bron: YouTube

Wie stuurt Nederland?: ‘Buiten onze landsgrenzen kijken’

Geschreven door Redactie

Vincent en Daniël van Songfestival Update bespreken elke twee weken een potentiële inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië.

Vorige column wisten we van gekkigheid al niet meer wie we moesten noemen als potentiële inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival in gaststad Turijn. Maar deze keer weet ik het echt niet meer. En voordat we serieus namen gaan noemen als Dries Roelvink, René Le Blanc of Zanger Rinus duik ik snel een andere invalshoek in. Waarschijnlijk heel erg onrealistisch, maar wel waarschijnlijker dan de namen die ik zojuist noemde. 

In 1988 deed ene Céline Dion mee aan het aan het Eurovisie Songfestival. De inmiddels superster komt uit Canada en deed namens Zwitserland mee aan het Songfestival. We weten allemaal wel hoe dit afgelopen is. Moeten wij ook buiten onze landsgrenzen kijken? Ik denk dat er maar weinig voorstanders in Nederland te vinden zijn voor dit idee, maar ik ben benieuwd naar jouw mening hierover, Daniël. Of moeten we toch gewoon in ons eigen land op zoek naar talent en alsnog Zanger Rinus samen met Romana naar Italië sturen?

Vincent

Deze optie ligt ook altijd op tafel als er voor het Nederlands voetbalelftal een nieuwe bondscoach wordt gezocht, maar dit moet volgens mij echt de aller-aller-allerlaatste optie zijn. Correctie, eigenlijk vind ik dat dit helemaal niet gezien moet worden als een optie. Ik denk inderdaad ook niet dat je veel mensen meekrijgt met dit idee, Vincent. Ik ben in ieder geval tegen.

Het is technisch gezien een optie, want het is toegestaan. En het gebeurt natuurlijk vaker, kijk bijvoorbeeld maar naar San Marino. Voor ons is het echt de aller-aller-allerlaatste optie. Er is genoeg talent in Nederland. Het is logisch Vincent dat wij een beetje door onze namen heen zijn, maar het mooie is dat AVROTROS de afgelopen jaren voor relatief onbekend talent heeft gekozen. Er zit nu dus ook iemand nietsvermoedend op zijn of haar zolderkamertje die zomaar eens over zeven maanden op het Songfestival-podium in Turijn kan staan. Ik hoop dat de commissie ons weer kan verrassen met een bijzondere naam, waar we daarna nog jaren van blijven horen.

Daniël

Wie lijkt jou de ideale inzending voor Nederland? Laat het ons weten via Facebook!