The Black Mamba - Portugal
Bron: EBU

The Black Mamba - Portugal

Biografie

De Portugese band The Black Mamba bestaat uit zanger Pedro Tatanka, drummer Miguel Casais en pianist Marco Pombinho. The Black Mamba wordt in mei 2010 opgericht. De naam is een verwijzing naar de zwarte mamba, een slang uit de familie koraalslangachtigen. De band omschrijft hun geluid als betoverend en boeiend, zoals een zwarte mamba.

Selectie

Tien acts treden op zaterdag 6 maart aan in de nationale finale van Portugal voor het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. De tv-show Festival da Cançao eindigt met een gelijke stand tussen The Black Mamba en Carolina Deslandes. Carolina krijgt 12 punten van de jury en 8 punten van het publiek, terwijl The Black Mamba van zowel de jury als het publiek 10 punten krijgt. Uiteindelijk geven de stemmen van het publiek de doorslag, waardoor The Black Mamba voor Portugal naar het Eurovisie Songfestival mag.

Nummer

The Black Mamba zal Portugal vertegenwoordigen met het nummer Love Is On My Side. Het lied is volledig Engelstalig. Love Is On My Side is daarmee de eerste inzending van Portugal voor het Eurovisie Songfestival óóit dat volledig in het Engels is.

Videoclip