Natalia Gordienko - Moldavië
Bron: EBU / NG

Natalia Gordienko - Moldavië

Biografie

Natalia Gordienko wordt geboren op 11 december 1987 in de Moldavische hoofdstad Chisinau. Natalia betreedt op haar vijftiende al grote podia. In 2005 doet Natalia met haar band Millennium mee aan de Moldavische voorronde voor het Eurovisie Songfestival. De band eindigt op de derde plaats, maar in 2006 probeert Natalia het opnieuw. Ditmaal wint zij de nationale voorronde en mag zij voor Moldavië naar het Songfestival in Athene.

In Griekenland eindigt Natalia samen met zanger Arsenium in de finale op de 20ste plaats. Haar deelname aan het Songfestival wordt wel beloont met de Slavianski Bazaar, een belangrijke muziekprijs. Een jaar later wint ze ook de muziekwedstrijd New Wave tussen artiesten uit oud-Sovjet-landen. Vervolgens wint ze ook nog een gouden medaille op het WK voor uitvoerende kunsten in Los Angeles in de categorie Voice.

Selectie

Natalia wint in 2020 opnieuw de Moldavische voorronde voor het Eurovisie Songfestival, waardoor zij haar land ditmaal met het nummer Prison mag vertegenwoordigen. Als het Songfestival vanwege de uitbraak van het coronavirus wordt afgelast, blijft het lang stil. Pas op 26 januari 2021 maakt de Moldavische omroep TRM bekend dat zij vanwege de coronacrisis hebben besloten om in 2021 geen preselectie te organiseren. Intern heeft de omroep besloten dat Natalia in 2021 alsnog haar land mag vertegenwoordigen in Rotterdam.

Nummer

Natalia zal Moldavië in Rotterdam vertegenwoordigen met het nummer SUGAR.

Videoclip