Marius Bear - Zwitserland
Bron: EBU

Marius Bear - Zwitserland

Biografie

Marius Bear wordt geboren op 21 april 1993 in Schlatt-Haslen, Zwitserland. Marius Bear, die eigenlijk Marius Hügli heet, doet een opleiding om machinemonteur te worden. In 2016 besluit hij zijn muzikale droom na te jagen en trekt hij als straatmuzikant door Duitsland en Zwitserland. In 2017 verhuist Marius naar de Engelse hoofdstad Londen om te studeren aan het British and Irish Modern Music Institute.

In 2018 brengt Marius zijn eerste EP Sanity uit. In december 2019 volgt zijn debuutalbum Not Loud Enough. In 2020 doet Marius mee aan de Zwitserse versie van I Can See Your Voice, waarin een panel moet raden wie van de zes kandidaten kunnen zingen. Marius wordt als neppe zanger bestempeld, maar daarna maakt hij veel indruk met zijn vertolking van I Wanna Dance With Somebody van Whitney Houston.

Selectie

De Zwitserse publieke omroep SRG SSR kiest hun inzending voor het Eurovisie Songfestival 2022 intern. Tussen 1 en 15 september 2021 kunnen artiesten zich aanmelden. Een panel van 100 Zwitserse televisiekijkers en een 23-koppige vakjury beoordelen alle inzendingen. Op 8 maart 2022 wordt Marius Bear met het nummer Boys Do Cry aangekondigd als inzending van Zwitserland voor Turijn, Italië.

Nummer

Marius Bear vertegenwoordigt Zwitserland met het nummer Boys Do Cry. Marius wil met het lied de boodschap verspreiden dat je je verdriet mag tonen, ook als man. “Ik heb al heel vroeg geleerd dat ik mij niet voor mijn gevoelens hoef te schamen. Als man ben ik niet bang om te huilen en dit te laten zien”, zegt Marius over Boys Do Cry. “Ik wil zijn wie ik ben en ik wil mijn publiek aansporen hetzelfde te doen.”

Videoclip