Senhit - San Marino
Bron: EBU

Senhit - San Marino

Biografie

Senhit wordt op 1 oktober 1979 geboren in de Italiaanse stad Bologna. De zangeres, die voluit Senhit Zadik Zadik heet, begint al op jonge leeftijd met zingen. Haar carrière begint in Duitsland en Zwitserland, waar zij in musicals als Fame en The Lion King speelt. In 2002 keert ze terug naar Italië, waar ze in 2006 doorbreekt met haar debuutalbum Senit. Een jaar later volgt haar tweede album, genaamd Un tesoro è necessariamente nascosto.

In 2011 mag Senhit voor San Marino naar het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf, maar het lukt Senhit niet om in de eerste halve finale met het nummer Stand By een finaleplaats te bemachtigen. Een maand na haar mislukte Songfestival-avontuur brengt Senhit de nieuwe popsingle Through the Rain uit. Ook probeert zij na het Songfestival door te breken in Amerika. In april 2012 brengt Senhit de single AOK uit in de Verenigde Staten.

Selectie

Senhit mag in 2020 opnieuw voor San Marino naar het Eurovisie Songfestival. Ondanks dat het Senhit in 2011 niet lukte om de grote finale te behalen, mag zij het in 2020 opnieuw proberen. Via een online stemming mogen fans van het Songfestival kiezen uit twee nummers, Freaky! en Obsessed. De keuze valt uiteindelijk op het lied Freaky!

De bookmakers hebben geen hoge verwachtingen van Senhit met Freaky! Zij schatten in dat Senhit opnieuw in de halve finale zal stranden. Ze krijgt geen kans om het tegendeel te bewijzen, want op 18 maart 2020 wordt het Songfestival geannuleerd. Tijdens de alternatieve Songfestival-show Eurovision: Europe Shine A Light maakt Senhit bekend dat zij in 2021 alsnog namens San Marino naar het Eurovisie Songfestival mag.

Nummer

Senhit zal San Marino vertegenwoordigen met het nummer Adrenalina. "Adrenalina vertegenwoordigt mij het beste met zijn mix van internationale electropop en verfijnde klanken van instrumenten die uit Eritrea komen", zegt Senhit over het nummer waarmee zij namens San Marino naar Rotterdam zal afreizen.

Videoclip