Elena Tatsagrinou - Cyprus
Bron: EBU

Elena Tatsagrinou - Cyprus

Biografie

Elena Tatsagrinou wordt op 16 november 1994 geboren in de Griekse hoofdstad Athene. Van jongs af aan is Elena bezig met muziek. In 2009 doet ze op 14-jarige leeftijd mee aan de Griekse versie van de wereldberoemde talentenjacht Holland's Got Talent, waarin ze het weet te schoppen tot de halve finale. In 2013 treedt Elena toe tot de groep OtherView nadat hun vorige leadzangeres de band heeft verlaten. Na vijf jaar besluit Elena bij de groep te vertrekken om zich volledig op haar solocarrière te kunnen richten.

Op 1 juli 2018 brengt Elena haar eerste solo-nummer uit, genaamd Pame Ap 'Tin Arhi. Kort daarna besluit de zangeres om het nummer ook in het Engels uit te brengen onder de naam Summer Romance. Drie maanden later volgt haar tweede solo-nummer met de naam Paradeisos. Een jaar later mag Tatsagrinou optreden tijdens de jaarlijkse Mad Video Music Awards, de Griekse publieksprijzen voor de beste muziek van het jaar.

Selectie

Cyprus maakt op maandag 1 juni 2020 bekend dat zanger Sandro Nicolas, die in 2020 namens Cyprus mee zou doen aan het geannuleerde Songfestival, in 2021 niet alsnog mee mag doen. Op woensdag 25 november 2020 wordt Elena Tatsagrinou als eerste nieuwe inzending bekendgemaakt. Elena is door de Cypriotische openbare omroep CYBC intern gekozen. De zangeres vervangt Sandro Nicolas, die met zijn nummer Running bij de bookmakers op een niet zo veelbelovende 34ste plaats stond. 

Nummer

Elena Tatsagrinou zal Cyprus vertegenwoordigen met het nummer El Diablo. Er is op Cyprus veel ophef. Streng religieuze christenen zijn woedend over het nummer, dat ‘De Duivel’ betekent in het Spaans. De Cypriotische omroep CYBC heeft op vrijdag 26 februari verschillende dreigtelefoontjes ontvangen. Een dag later drong een man illegaal het terrein van CYBC binnen en viel hij verbaal een groep journalisten aan. Er is ook een petitie gestart om ervoor te zorgen dat El Diablo wordt teruggetrokken als inzending.

Videoclip