Endemol verkoopt Van Gogh op MIP-TV

Endemol verkoopt Van Gogh op MIP-TV

Geschreven door Pieter Jongsma

De succesvolle EO-dramaserie ‘Van Gogh; een huis voor Vincent’ is door producent Endemol Nederland en de Nederlandse filmsales-agent Dutch Features Global Entertainment verkocht aan zeven landen. De oorspronkelijk vierdelige serie zal binnenkort te zien zijn in Zuid-Korea, Duitsland, Italië, voormalig Joegoslavië, Slovenië, Litouwen en Taiwan.

In welke vorm de serie in de verschillende landen vertoond zal worden, zal per land anders zijn: in Zuid-Korea wordt de serie als speelfilm van 100 minuten in filmtheaters vertoond, terwijl voormalig Joegoslavië en Slovenië de serie in vier delen op televisie zullen uitzenden. Ook andere landen tonen tijdens MIP-TV grote interesse in de dramaserie, die de EO in maart en april 2013 uitzond en wekelijks ruim één miljoen kijkers wist te boeien. 

‘Van Gogh; een huis voor Vincent’ vertelt het verhaal van misschien wel Nederlands beroemdste kunstschilder: Vincent van Gogh (vertolkt door Barry Atsma). Hoewel Van Gogh nu wereldwijde bekendheid geniet verliep zijn leven vol strijd en omzwervingen. De dramaserie volgt ook het verhaal van zijn neef en enige erfgenaam Vincent Willem (gespeeld door Jeroen Krabbé). Bijna 70 jaar na de dood van zijn beroemde oom worstelt Vincent Willem met de last van diens erfenis: de Van Gogh collectie. Een collectie die uiteindelijk een (t)huis krijgt.