Songfestival Vandaag: Joost Klein flaneert over turquoise loper en ABBA-docu op tv
Bron: AVROTROS / Ruud Janssen

Songfestival Vandaag: Joost Klein flaneert over turquoise loper en ABBA-docu op tv

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere ochtend blikt Songfestival Update vooruit op de dag in Malmö.

De Songfestival-week gaat vandaag traditiegetrouw van start met de openingsceremonie. Na een week vol repetities, mogen de artiesten vandaag flaneren over de turquoise loper. Ook Joost Klein zal samen met Appie Mussa en Stuntkabouter, die hem donderdag vergezellen op het podium, de loper betreden.

De openingsceremonie vindt plaats in congrescentrum Malmö Live. Het evenement wordt aan elkaar gepraat door drag queens Elecktra en Tia Kofi. De Israëlische inzending Eden Golan zal niet aanwezig zijn. Zij slaat de openingsceremonie over, omdat het vandaag in Israël de herdenkingsdag voor de Holocaust is.

Docu ABBA

Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat ABBA het Songfestival won. Om dit te vieren hebben verschillende Europese omroepen samen een documentaire over de Zweedse popgroep gemaakt. Vanavond om 20:15 uur is de docu ABBA: Against the Odds in Nederland te zien bij omroep NTR op NPO 3.

De documentaire gaat over de periode ná het Songfestival. Met hun winnende liedje Waterloo hebben Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid wereldwijd succes, maar daarna moeten ze voorkomen dat ze geen eendagsvlieg worden. Er worden nooit eerder vertoonde beelden, foto’s en interviews vertoond.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!