Nederlandse Bodine Monet niet voor Duitsland naar Malmö, Isaak wint voorronde
Bron: EBU

Nederlandse Bodine Monet niet voor Duitsland naar Malmö, Isaak wint voorronde

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Duitsland-watcher Sebastiaan volgt wat er in Duitsland rond het Songfestival gebeurd.

Eindelijk is het dan zover. Duitsland heeft haar act gekozen die het land mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Vrijdagavond stonden negen acts tegenover elkaar in een grote liveshow. Na een spannende puntentelling werd er voor Isaak gekozen en zijn nummer Always On The Run. Hij is in ieder geval zeker van een plek in de finale in Zweden. Gaat hij voor een overwinning voor Duitsland?

Hieronder een overzicht van de negen acts die vrijdagavond op het podium stonden.

NinetyNine - Love On A Budget

Een vrolijke verschijning, dat valt op. Het nummer is echt een popnummer die je vaak op de radio zou kunnen horen. Het doet mij een beetje denken aan een soort Jonas Brothers en George Ezra. Hij zong het nummer goed en wist het publiek zeker te overtuigen. Hij zou het zeker goed kunnen doen. Met hem heeft Duitsland wellicht weer een kansje om niet weer laatste te gaan worden.

Leona - Undream You

Een soort mix tussen Birdy en Lana Del Ray. Alleen of het helemaal zuiver gezongen is? Helaas ging het niet helemaal zoals gepland. Dit zou zeker niet goed gaan scoren in de finale in Zweden. Dus het is maar goed dat deze Leona niet naar Zweden gaat. Het nummer is ook vrij rustig en bijna een beetje saai te noemen. Nee, hiermee zou Duitsland zeker weer laatste gaan worden.

Isaak - Always On The Run

Een zeer sterk popnummer die doet denken aan Rag’N’Bone Man. Een stem die zeker op kan gaan vallen in Zweden. Het nummer ligt goed in het gehoor en zou zeker een goede kans kunnen hebben. Qua stemvolume is hij zeker één van de betere van deze avond. Mocht hij het niet redden, dan heeft hij in ieder geval een hit voor op de radio in handen. Ik kan wel zeggen dat dit nummer mijn favoriet is.

Galant - Katze

Mijn persoonlijke angst van de avond. Een Duitstalig nummer over een boze kat. Je verzint het niet, maar als je de tekst onder de loep neemt, dan weet je niet wat je moet denken. Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Als dit het beste van de avond zou zijn, dan is Duitsland weer het lachertje van Songfestival. Ik zou mij echt samen als dit naar Zweden zou gaan.

Floryan - Scars

Iemand die een streepje voor heeft is toch wel deze Floryan. Hij kwam als negende act bij de overige acht. Hij won een soort battle tussen Conchita Wurst (won voor Oostenrijk het Songfestival in 2014 met Rise Like A Phoenix waarbij Nederland tweede werd met Calm After The Storm van The Common Linnets  en Rea Garvey (onder andere bekend als panellid van The Masked Singer in Duitsland. Maar heel eerlijk, hij heeft geluk gehad. Het nummer is best saai te noemen. Of dit nu de winnende act zou zijn? Ik weet het niet, ik denk dat er betere zijn.

Bodine Monet - Tears Like Rain

Een Nederlandse zangeres die voor Duitsland meedoet. Dat klinkt toch als muziek in je oren. Haar nummer is een vrolijk popliedje met een herkenbare melodie. Dit zou zeker hoge ogen kunnen scoren. Je vraagt je af waarom Nederland haar niet gevraagd heeft. Het klinkt zeker internationaal en zou zeker hoge ogen kunnen scoren. In ieder geval geen laatste plek voor Duitsland dan.

Ryk - Oh Boy

Een beetje een duister nummer. Wel goed gezongen, maar niet echt voor een finale van het Eurovisie Songfestival. Ik denk dat Ryk compleet onderuitgaat in de finale. Maar wie weet zouden de andere landen er anders over denken. Die kans zit er natuurlijk altijd in. Stiekem heeft hij zijn act een beetje afgekeken van Duncan Laurence.

Marie Reim - Naiv

Vriendjespolitiek. Kent u die uitdrukking? Marie is een bekend gezicht in Duitsland. Zij is de dochter van Michelle, die zelf ook al eens meegedaan heeft aan het Songfestival. Dus dat Marie bij de laatste negen acts kwam is geluk. Een typisch Duits Schlager nummer, die je kunt haten of waar je van kunt houden. Een soort Helene Fischer die in Duitsland helemaal grijs gedraaid wordt. Maar of Europa daarop zit te wachten?

Max Mutzke - Forever Strong

De laatste act van de avond is weer een beetje saai. Een bekende zanger die ook bekend is met het Songfestival. Een stem die zeker op kan vallen. Maar met zo’n nummer als dit, is het vragen om problemen. Het zou weer een laatste plek kunnen opleveren. Wat zonde is, want een stem heeft deze Max wel. Volgende keer met een beter nummer?

Met de overwinning voor zit deze muzikale avond erop. Duitsland heeft gekozen voor Isaak. Deze zanger gaan wij in ieder geval zien in de finale van het Eurovisie Songfestival 2024 in Zweden! Is het nu eindelijk weer een kans voor Duitsland? Het zou toch wel weer nodig tijd worden om Duitsland weer muzikaal op de kaart te zetten.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, X, Instagram en TikTok én wordt lid van onze Facebook-groep!