Marco Mengoni komt naar Nederland
Bron: EBU

Marco Mengoni komt naar Nederland

Geschreven door Daniël Schalk

Marco Mengoni komt in oktober naar Nederland. De 34-jarige inzending van Italië geeft op maandag 23 oktober een concert in AFAS Live. De ticketverkoop start op vrijdag 12 mei om 10:00 via de website van Ticketmaster. Zaterdag strijdt Mengoni voor Italië om de winst in de finale van het Songfestival.

Het is de tweede keer dat Mengoni meedoet aan het Songfestival. In 2013 won hij de Italiaanse voorronde Sanremo en mocht hij Italië vertegenwoordigen op het Songfestival. Met zijn nummer L'essenziale wordt hij zevende, de Deense Emmelie de Forest wint. L'essenziale wordt een kleine hit in Nederland.

Een kaartje voor Marco’s concert in AFAS Live kost 56 euro, inclusief servicekosten. De aanvang is om 20:00 uur. Het concert is onderdeel van een Europese tour. Een maand geleden vond in AFAS Live de pre-party Eurovision in Concert plaats, waar verschillende inzendingen optraden. Mengoni was daar niet bij.

Houd songfestivalupdate.nl in de gaten voor het laatste nieuws. Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok én word lid van onze Facebook-groep!